Sunday 7 November 2010

Number One c. Blai, One Year Old, & One of The Best



La Tieta - Number 1 c. Blai. One year old. And number one in the area?
La Tieta - primer sitio en c. Blai - ¿y el primer bar en la localidad? 

A sure sign that I have fallen well behind in my postings is that La Tieta, a bar I visit on at least a weekly basis recently celebrated its first birthday - and I still hadn't got around to reviewing it. In fact I still don't have the usual photos of the dishes produced by this fine addition to the burgeoning c. Blai scene, so you'll have to take my word for it - or go to c. Blai 1, and try them yourself.

El primer cumpleaños de La Tieta fue un señal muy claro he ido atrasado con mis postings, porque todavía no había escrito algo sobre este bar, que visito al menos una vez por semana. De echo, ni yo tengo tampoco las fotos usuales de los platos, y por lo tanto tendrás probarles por tu mismo. 

Click to enlarge the wine list.
Haz click por ampliar la carta.
La Tieta is modelled on an old-style local, with a chill cabinet atop a modest bar, a few stalls and a price list written on a mirror. It also has a number of dishes you'd expect from a traditional bar, such as tortilla española (although this is rarely on the menu these days, unfortunately) plus cheeses,  complementary olives, and pan con tomate. 


La Tieta esta basado en el local de toda la vida, con un vitrino de enfriar encima de una barra modesta, unos taburetes y los precios escritos en un espejo. También, tiene unos platos tradicionales como tortilla española - aunque solamente esta disponsible raras veces, por desgracia - y quesos, aceitunas gratis, y pan con tomate.


What's new is a great selection of wines at reasonable prices, more innovative, nouvelle dishes such as artichoke hearts with romesco sauce drizzled with olive oil and scattered with sesame seeds, and mushrooms stuffed with black pudding.

Tiny bar, big recommendation.
Barra chica, muy recomendable.
Lo nuevo es una gama amplia de vinos de precios asequibles, platos más innovadores, como corazones de alcachofas con sala romesco, aceite y semillas de sésamo; y champiñones rellenos con morcilla.

Fusing traditional style with newer offerings and friendly service is what La Tieta does so well - both in the no-smoking interior and its terrace. It is also one of the very few good bars in the area with hours to fill the post-lunch-pre-evening dead zone.

La combinación de cosas nuevas y antiguas, y servicio amable es lo que La Tieta hace tan bien. Además es abierto despues de la hora de la comida, cuando la grande mayoría de bares por allí estan cerrados. 

One word of cation - although prices continue to be very good value, portions may be getting a little smaller as the  recession continues to bite. That said, I throughly recommend La Tieta as an enjoyable, inexpensive tapas and wine bar in the heart of Poble-sec.

Una nota de prudencia - aunque los precios se quedan razonables, es possible que el tamaño de raciones se hace más pequeño como una resulta de la crisis. Sin embargo, La Tieta es muy recomendable como un bar de tapas y vinos asequibles en la corazón de Pueblo Seco.  



2 comments:

  1. la comida y la bebida estan muy bien, pero el servicio es tan mal educado que no vale la pena

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  2. Gracia por tu comentario, sainni, aunque tu experiencia en cuento del servicio fue lo contrario de la mia. Visito La Tieta cada semana, más o menos, y la plantilla siempre es muy amable y simpatico. Mi consejo - dalo otra oportunidad. No te arrenpentirás.

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